fbpx
x

Магазини FREA

гр. Пловдив
бул. Цар Борис III Обединител  58
бул. Руски 11
ул. Ангел Кънчев 8 (budget store)
гр. София
ул. Методи Андонов 74

Tелефон

+359 88 9700435

Email

office.freabg@gmail.com
Следвайте ни

FREA MUSE: THI

Помним ясно онзи пролетен следобед когато за първи път срещнахме Ти на поп-ъп събитието Vintage pop-up garden на ул. Христо Белчев. Красиво, високо момиче с перфектни пропорции пробваше винтидж сет от две части, а всички бяхме зяпнали. Костюма стоеше изящно всякаш е правен за нея.
След няколко часа в мерене на дрехи и сладки приказки станахме достатъчно близки и разменихме контактите си.

Ето, че най-накрая успяхме да реализираме сесия и зададохме нашите въпроси към Ти, която вече от две години живее и учи в България.

Ти е родена в Германия, но е с виетнамски и китайски произход. Учи медицина в София и е дошла тук да сбъдне мечтата си да разбере всички мистерии за човешкото тяло. Определя се като отворена, забавна и състрадателна. Обожава да танцува и да слуша музика, точно музиката е довела до нашия поп-ъп ивент в централната градска част и така я срещнахме.

FREA: Любимият ти винтидж тренд?

T: Обожавам костюм от две части в наситени цветове. Кара ме да се чувствам доминантна, секси и властна.

FREA: Любимата ти FREA находка?

T: Имам две винтидж сака от pop-up събитие на FREA. Всички ми правят комплименти за тях.

FREA: Пазаруваш секънд-хенд, защото?

T. Живота в твърде кратък, за да бъдем незабелязани. Застанете ивън тълпата и просто блестете.

Винтидж дрехите ни дават възможност да изградим индивидуален стил. Освен това зад всяка дреха се крие сантиментално приключение и собствена история, което прави изживяването още по-уникално и невероятно.

И разбира се, винтидж дрехите са обратното на така нареченото “throwaway mentality”, което ни е превърнало в консуматори, на които всичко им омръзва бързо и просто търсим как да се оттървем от вещите си бързо и безболезнено за сметка на бъдещето на природата. Длъжни сме да се борим с глобалното затопляне, ниските заплати и детския труд, които бързата мода подклажда.

X